3 manieren waarop je elektrische scooter milieuvriendelijk is

Zijn elektrische scooters eigenlijk wel milieuvriendelijk? Hier zijn 3 redenen waarom elektrische scooters milieuvriendelijke producten zijn.

Earth Day 2021 is bijna aangebroken, wat betekent dat velen van ons denken aan manieren waarop we milieuvriendelijker kunnen leven. Maar we moeten er elke dag aan werken om duurzamer te zijn, niet alleen op Earth Day! Dus wat als er milieuvriendelijke producten waren die gemakkelijk in onze dagelijkse routine te integreren zijn en minder kosten dan hun niet-groene tegenhangers? Elektrische scooters zijn zo’n milieuvriendelijk product!

Maar hoe zijn elektrische scooters milieuvriendelijker dan voertuigen die op gas rijden? Laten we eens kijken naar drie eenvoudige manieren waarop elektrische scooters groen zijn.

1. Vermindering van de uitstoot

Een vrouw ontspant in het bos met haar milieuvriendelijke elektrische scooter

Elektrische scooters stoten geen koolstofdioxide uit, wat leidt tot een schoner milieu

Een van de eenvoudigste manieren om je ecologische voetafdruk te verkleinen is door emissievrij te reizen. Omdat elektrische scooters worden aangedreven door een oplaadbare batterij, hebben ze geen uitstoot en hoef je niet naar een benzinestation om je tank vol te gooien!

Op een elektrische scooter is je rit veel milieuvriendelijker dan op een scooter die op gas rijdt.  Een studie heeft aangetoond dat sommige scooters op gas een hogere concentratie van ongezonde en schadelijke chemicaliën uitstoten in vergelijking met andere types van voertuigen op gas!

Het rijden op een elektrische scooter zal niet alleen de uitstoot met een onbeduidende hoeveelheid verminderen; het zal de CO2-uitstoot drastisch verminderen. Volgens de EPA, stoot de gemiddelde personenwagen 4,6 ton koolstofdioxide per jaar uit. Elk jaar worden in de VS alleen al door auto’s miljoenen tonnen kooldioxide geproduceerd. Vergelijk dat met de nuluitstoot van een elektrische scooter en je hebt een duidelijke winnaar.

Zelfs als je de productie, het onderhoud en andere emissies van de levenscyclus van een voertuig meerekent, heeft een auto bijna 7x meer kooldioxide-uitstoot dan een elektrische scooter. Geen wonder dat veel mensen al zijn overgestapt van een auto naar een elektrische scooter voor hun woon-werkverkeer.

Veel steden zijn al begonnen met het opleggen van beperkingen voor voertuigen die op gas rijden. Met een elektrische scooter kunt u deze beperkingen vermijden. En in sommige Europese landen kun je zelfs overheidspremies krijgen voor het bezit van een elektrische scooter!

Milieuvriendelijke scooters zijn echt toonaangevend in emissievrij persoonlijk vervoer.

2. Energie besparen met technologie

Een milieuvriendelijke elektrische scooter aangesloten op een EV-laadpunt

Elektrische scooters zijn milieuvriendelijker dankzij de ingebouwde technologie

Sommige elektrische scooters zijn milieuvriendelijke producten die ook energiebesparende technologie gebruiken. Dit is nog een manier waarop de overstap naar een elektrische scooter beter is voor het milieu.

Zo maken elektrische scooters gebruik van LED verlichting die niet alleen uw rit effectief verlichten, maar ook nog eens zeer weinig energie verbruiken! Scooters maken ook gebruik van EBS-technologie (Electronic Braking System), waarbij tot 10% van de energie tijdens het remmen wordt teruggevoerd naar de accu. U kunt uw ecologische voetafdruk verkleinen tijdens het rijden, zonder er ook maar een moment bij stil te staan! Dat is de kracht van milieuvriendelijke elektrische scooters!

Tip: https://www.fastfuriousscooters.nl/ecruiser

In vergelijking met een motorfiets of scooter die op gas rijdt, hoeft u bij een elektrische scooter minder onderdelen te vervangen, dus minder onderhoud en minder milieubelasting.

Waarom zou je niet kiezen voor de milieuvriendelijkere optie dan traditionele vervoersmiddelen? Het voelt goed om energie te besparen en je ecologische voetafdruk te verkleinen! En met een elektrische scooter kun je daar meteen mee beginnen!

3. Het verbeteren van stedelijke omgevingen

Elektrische scooters verbeteren ook stedelijke omgevingen door het verminderen van geluidsoverlast en drukte

Je realiseert je misschien niet eens welke impact traditionele voertuigen hebben op een stedelijke omgeving, totdat je een ritje op een elektrische scooter ervaart.

Elektrische scooters zijn stil, wat betekent dat ze niet bijdragen aan de geluidsoverlast in steden. Dit brengt je dichter bij de wereld om je heen! Je kunt je meer verbonden voelen met je lokale buurten en natuurgebieden, zonder de ervaring te bederven door een luide verbrandingsmotor.

Uitgelicht: https://www.fastfuriousscooters.nl/elektrische-step/   

Hoewel auto’s meerdere passagiers kunnen vervoeren, reist de overgrote meerderheid van de bestuurders elke dag alleen tussen werk en huis. In de VS reist meer dan 76% van de werknemers alleen in een voertuig voor hun dagelijkse woon-werkverkeer. Vergeleken met het rijden op een elektrische scooter, is dat zeer inefficiënt!

Auto’s, bestelwagens en SUV’s hebben allemaal aanzienlijk meer ruimte nodig in vergelijking met een elektrische scooter. Dit betekent meer drukte op onze wegen, op parkeerplaatsen en in steden in het algemeen. In een cruciale tijd waarin persoonlijke ruimte zo belangrijk is, is minder drukte in onze stedelijke omgevingen echt belangrijk.