Auto laten keuren? Dat kan op deze plekken

Ben jij op zoek naar een garage voor de eerstvolgende APK keuring van jouw auto? Misschien ben je verhuisd en weet je niet goed waar je een keuring kunt laten doen. Of ben je hobbyist en zoek je een geschikte garage voor het keuren van de door jou opgeknapte bolide. Wij begrijpen dat je hiervoor een betrouwbare partner zoekt. Daarom zijn we voor je op zoek gegaan naar de beste garages om jouw auto te laten keuren. Je vindt ze in onderstaand overzicht!

Bij deze garages kun je jouw auto laten keuren

Wist jij dat je niet bij iedere garage terecht kunt voor de APK keuring van jouw auto? Een keuring mag alleen worden uitgevoerd door een bevoegd APK keurmeester en niet iedere garage heeft zo’n keurmeester in dienst. Bovendien is een keurmeester niet op alle dagen aanwezig. Vraag dus bij het maken van een afspraak altijd naar de mogelijkheden en vergeet niet te melden dat je voor de keuring van je auto komt. 

Als je op zoek bent naar een betrouwbare partner in de Randstad om jouw auto te laten keuren, kun je terecht bij Autogarage Dordrecht. Deze garage is een vestiging van een groter concern met garages in onder andere Papendrecht, Ridderkerk en Gorinchem. Je kunt hier terecht voor alle vormen van onderhoud en reparaties en er is een specialistische bandenservice en afdeling voor de APK check. Ben jij benieuwd welk gereedschap je in de gemiddelde autogarage tegenkomt? Wij vonden dit leuke artikel waarin vijf zaken worden besproken die je in bijna iedere garage wel terugziet.

Kan ik wachten op de APK keuring van mijn auto?

Een APK keuring duurt gemiddeld 20 minuten en sommige mensen kiezen ervoor om bij de garage te wachten tot hun auto klaar is. Als je van plan bent om te wachten tot jouw auto gekeurd is, is dit wel op eigen risico. Er wordt door het RDW steekproefsgewijs gecontroleerd. Als de garage jouw auto afmeldt, verschijnt in sommige gevallen een melding dat een functionaris van het RDW een steekproef komt uitvoeren. 

De functionaris is uiterlijk binnen twee uur na de afmelding van jouw auto in de garage en keurt je auto dan nog een keer. Zorg er dus voor dat je rondom de keuring van jouw auto geen belangrijke afspraken gepland hebt. Of kies ervoor om je auto aan het einde van de dag weer op te halen.