Elektrische bestelbussen 2021

Ze zijn bezig aan een flinke opkomst en dan hebben we het over elektrische bestelbussen! Steeds vaker zien we elektrische bedrijfswagens op de weg. Met een elektrische bestelbus rijdt u bijzonder comfortabel en bovendien geheel milieuvriendelijk. Even ter vergelijking….. Het zakelijke verkeer dat wordt uitgevoerd met bestelbussen zorgt voor een grote uitlaat van fijnstof waardoor steeds meer steden milieuzones instellen. Het leasen van een elektrische bestelbus kan een zeer goede optie zijn wanneer u op zoek bent naar een nieuwe bestelbus voor uw bedrijf.

Waarom een elektrische bestelbus leasen

Leasen is in de zakenwereld al lang geen uitzondering meer, dus waarom zou u in plaats van een personenwagen niet voor een bestelbus kiezen. De voordelen van het leasen zijn u waarschijnlijk al bekend. Leasen doet u voor een vast bedrag per maand gedurende de leaseperiode. Vaak loopt die over een tijdspanne van 5 jaar. Binnen die tijd betaald u naast de vaste maandkosten alleen nog de kosten voor het opladen. Wegenbelasting, verzekering en onderhoud is inbegrepen in het leasecontract. Wanneer u het opladen doet aan een privé laadpaal die wellicht nog wordt gevoed door groene stroom bespaart u nog meer.

Een elektrische bestelbus voor elke klus

Een elektrische bestelbus kunt u kiezen op basis van formaat. Er komen steeds meer elektrische bestelbussen beschikbaar zodat er altijd wel één te vinden is die bij u en uw bedrijf past. De actieradius van de elektrische bestelbus is ook een belangrijke factor bij het kiezen. Het is als ondernemer belangrijk dat u veel kilometers kan afleggen zonder steeds te moeten laden. De actieradius van de huidige elektrische bestelbussen ligt inmiddels tussen de 185 en 330 kilometer.

Populaire elektrische bestelbussen in 2021

Wanneer u op zoek bent naar een elektrische bestelbus maar niet zo veel bergruimte nodig heeft, dan is de Renault Kangoo Maxi ZE 33, de Nissan e-NV200 Evalia of de Peugeot partner Tepee electric wellicht een goede optie. Grotere modellen zijn de zeer populaire Opel Zafira e-life L50 en de Mercedes EQV 300. Het merk Citroén heeft in deze grootte de Citroen E-Spacetourer. Al deze modellen zijn snel op te laden binnen een half uur tot 40 minuten. Ideaal voor als u spoedig een langere route wilt vervolgen.

De kosten van het leasen

Een elektrische bestelbus is een stuk duurder dan een brandstof variant. Vandaar dat veel bedrijven kiezen voor het leasen in plaats van kopen. De leaseprijs hangt af van bepaalde factoren zoals de nieuwprijs, het aantal kilometers dat u gaat rijden en de looptijd van het leasecontract. U leaset al een bestelbus vanaf € 667,- per maand. De voordelen zijn dat u geen wegenbelasting en geen verzekering betaalt. Daarnaast maakt u gebruik van een lage bijtelling in 2021. Offertes zijn online aan te vragen en de bestelbus kunt u vervolgens zelf samenstellen. Investeert u ook in de toekomst en in uzelf?