Franse auto’s op het verlanglijstje van importeurs

Kaas en wijn zijn slechts twee van de lekkernijen die uit Frankrijk komen, maar hoe zit het met hun auto’s? Hier zijn 10 van wat ik zou classificeren als de beste Franse auto’s in geen bepaalde volgorde.

10. Bugatti Veyron

Natuurlijk moest de Veyron op de lijst staan. Toen hij voor het eerst werd geïntroduceerd, verlegde hij de grenzen van alles wat met auto’s te maken had en zelfs vandaag de dag staat hij nog aan de top van de voedselketen. Hoewel zijn opvolger, de Chiron, net is uitgekomen, zal de Veyron altijd mijn favoriet blijven.

9. Renault Clio V6

De Clio V6 volgde niet exact de lijnen van wat een hot hatch zou moeten zijn. Desondanks heeft Renault het voor elkaar gekregen en zijn ze een soort van collectors item aan het worden en dat is niet voor niets.

8. Peugeot 106 Rallye

In het verleden wist Peugeot hoe je een echt goede hot hatch moest maken, en de 106 Rallye is daar het bewijs van. Lichtgewicht, klein en een handgeschakelde versnellingsbak is een heerlijk recept voor plezier.

7. Citroen 2CV

Ik hou van de 2CV. Hij is meer dan 40 jaar in productie geweest en was een onmisbaar werktuig voor boeren: ze waren goedkoop, capabel en eenvoudig. Wat is er niet om van te houden?

Tip: https://easyimport.nl/auto-importeren-belgie/

6. Renault Alpine A110

De originele Alpine, niet de nieuwe die zonder twijfel en ongelooflijke auto is, is een van de best uitziende auto’s ooit gemaakt. Ik herinner me deze auto nog uit de Gran Turismo-tijd, toen ik de tracks langs de kust van Amalfi betrad. Wat een tijd om te leven.

5. Citroën DS

De originele DS kwam voor het eerst uit in 1955 en was voor het grootste deel alleen in Frankrijk verkrijgbaar, hoewel er ook een paar uitkwamen. Hij stelde nieuwe normen voor rijgedrag en comfort, wat de weg vrijmaakte voor veel auto’s in die tijd.

4. Renault Clio 182 Trophy

De Clio heeft in de loop der jaren vele vormen en maten gekend, maar voor mij is de 182 de beste. Het chassis is stijf, de besturing strak en hij weegt bijna niets. De perfecte hatch.

3. Bugatti EB110 SS

Vóór de Veyron kwam de EB110. De Bugatti werd bekritiseerd om zijn looks, vooral tegenover rivalen als de Ferrari F40 en Jaguar XJ220. Hij kwam op het verkeerde moment uit, net toen de recessie toesloeg en was op dat moment de duurste nieuwe auto die te koop was.

Kosten overzicht: https://easyimport.nl/auto-importeren/wat-kost-een-auto-importeren/

2. Renault Avantime

Zin in een eigenzinnige MPV? Zoek niet verder dan de Avantime. Zeer zeldzaam, maar misschien is dat maar goed ook. Hoe dan ook, ik ben er gek op.

1. Peugeot 406 Coupe


Ontworpen door Pininfarina betekent dat de 406 niet te lijden had op het gebied van uiterlijk, maar het ontbrak aan een fatsoenlijke krachtige motor en de betrouwbaarheid was niet geweldig, maar ik vind nog steeds dat het een plaats verdient in deze lijst.