Mooiste Franse auto’s die populair zijn bij tuners

Voor mij maakt Frankrijk zeker de coolste auto’s ter wereld, maar misschien sluipen ze ook wel binnen op de lijst van mooiste auto’s. Ik heb aan het eind van deze lijst een poll geplaatst, zodat jullie kunnen beslissen welk land de mooiste een- of meermooiste maakt.

Na wat negatieve feedback op eerdere ‘beauty’ lijsten, vind ik dat ik moet herhalen dat dit niet de top 20 beste Franse auto’s zijn. Dit zijn, wat ik beschouw als, de mooiste Franse auto’s. Ik weet dat sommige mechanisch waardeloos zijn, maar dat zou hetzelfde zijn als beweren dat een schilderij van Monet zo slecht is als een frisbee.

Zonder verder oponthoud, hier zijn de mooiste Franse auto’s ooit gemaakt.

Citroën C6

Waarom niet beginnen met een beetje controverse? Toen ik zei dat ik met de Citroën C6 zou beginnen, werd dat met gejuich ontvangen in het DriveTribe-kantoor. Ik blijf echter bij mijn standpunt, want ik vind de C6 een prachtige auto. Ik zeg niet dat het een goede auto was, maar esthetisch en stilistisch blies hij de BMW 5-serie en Mercedes E-Klasse uit het water.

Renault Avantime

Een zeldzaamheid deze dagen, maar mijn god, wat een schoonheid. Dit is een uitstekend voorbeeld van waarom ik van Franse auto’s hou, ze doen gewoon wat ze willen.

Deze verkocht verschrikkelijk, maar doet dat ertoe? Nee. Het is een tweedeurs pillarless people carrier. Verander nooit Frankrijk, verander nooit.

Tip: https://www.carstyle.nl/exterieur.html/grill.html

Peugeot 402

Een vreemd uitziende auto, maar ik denk dat hij zeker aan de mooie kant van vreemd valt. De achterste wieldop komt misschien nog wel een paar keer voor in deze lijst.

Matra Murena

Matra, een bedrijf dat ook lucht-luchtraketten en een kampioenschap winnend Formule 1 team produceerde, produceerde deze prachtige compacte sportwagen.

Peugeot 406 coupé

Ontworpen door Pininfarina, heeft de 406 coupé prachtige natuurlijke lijnen vanuit elke hoek. Waren ze maar wat betrouwbaarder en hadden ze maar wat meer pit onder de motorkap.

Darracq Vliegende Vijftien

Een beetje ouderwets hier, maar je begrijpt wel waarom. Stel je voor dat je op een soirée aankomt in een van deze met de chesterfield stijl zetels.

Delahaye 135MS Cabriolet

Maakte Delahaye nog maar auto’s. Ze zijn, zo goed als, allemaal prachtig.

Facel Vega

Als er ooit een auto ontworpen was om in Hollywoodfilms te verschijnen, dan was het wel de Facel Vega. Hij had de naam en het uiterlijk om ieders aandacht vast te houden.

CITROËN Traction Avant

Als ik aan een klassieke maffia-auto denk, is het geen Italiaanse, maar de Citroën Traction Avant.

Delage D6 70

Een ander merk dat ophoudt te bestaan, Delage maakte een aantal ongelooflijke auto’s.

Talbot-Lago T150C-SS Pourtout Coupe

Deze auto zou nu waarschijnlijk niet door de Euro NCAP veiligheidstest komen, maar wel met stijl.

Bugatti Veyron

De eerste Bugatti op de lijst, maar zeker niet de laatste. De Veyron maakt de lijst met enkele basisregels toegepast. Het moet een exemplaar zijn dat lijkt op het afgebeelde exemplaar, en niet eentje die tot op de centimeter is aangepast met gouden velgen.

Als u op de Bugatti Chiron in deze lijst wacht, zou u wel eens teleurgesteld kunnen worden…

Peugeot 504 Cabriolet

Dezelfde Peugeot die de Peugeot 107 produceert? Ja, verbazingwekkend is het. Ooit produceerden ze enkele knallers zoals de 504 cabriolet.

Uitgelicht: https://www.carstyle.nl/accessoires.html/remklauwverf.html

Voisin type C27 roadster

Zin om op Cruella de Vil te lijken? Als je haar kwade plan om puppies te doden wegneemt, hou je een zeer stijlvolle dame over.

Delahaye 165

Nog zo’n mooi en eenvoudig ontwerp van het noodlottige Delahaye.

CITROËN DS

De Citroën DS krijgt nooit de volledige erkenning die hij verdient. Het was een auto die zijn tijd ver vooruit was op technologisch vlak, maar dat telt niet in deze lijst.