Waar let je op bij aanschaf van een step?

De step is een ideaal vervoermiddel voor woon-werkverkeer. In een mum van tijd step je naar het station bij jou in de buurt. Je klapt je step in, stapt in de trein, en glijdt van je aankomststation naar kantoor. Klinkt ideaal toch? Voor steeds meer mensen is de step een handiger en beter draagbaar alternatief voor de vouwfiets.

Overweeg jij om voor dit doel een step te kopen, maar weet je niet goed waar te beginnen? Geen zorgen! Wij zetten de beste keuzes en alles waar je aan moet denken voor je op een rijtje.

Wat voor wielen kies je?

Laten we bij de basis beginnen. Wanneer je op zoek gaat naar een step, zul je al snel zien dat je kunt kiezen uit harde wielen of een step met luchtbanden. Het belangrijkste verschil zit hem in het comfort en de ondergrond waar je op stept.

Veel steps hebben namelijk harde wielen, omdat die wielen klein zijn. De noodzaak aan luchtbanden is daardoor minder groot dan op een fiets. Door te kiezen voor een harde uitvoering, maak je daarmee toch eenvoudig snelheid. Luchtbanden zijn daarentegen een goede keuze wanneer je veel over onregelmatige ondergronden moet steppen. Offroad bijvoorbeeld, of over een hobbelige klinkerweg. Met harde wielen rammelen daarop je kiezen uit je gebit als je niet uitkijkt.

Over vering kun je hetzelfde zeggen. Ga op zijn minst voor een step met lichte vering, maar wat extra vering kan nooit kwaad!

Spatbord

Dit is iets dat veel mensen over het hoofd zien bij de aanschaf van een step, maar een spatbord is van grote toegevoegde waarde wanneer je die step voor je woon-werkverkeer wilt gebruiken.

Als de straat ook maar een beetje nat of modderig is, spat alles van je achterwiel namelijk zo je broek en je rug over. Zeker als je bij de vorige stap hebt gekozen voor harde wielen. Net als op een fiets zorgt een spatbord op dat achterwiel er daarom voor dat die modder jou niet weet te bereiken. Toch zijn er opvallend veel steps op de markt zonder zo’n spatbord. Opletten dus bij de aanschaf.