Waar op te letten bij vrachtauto verkoop

Vrachtautoverkoop

vrachtautoverkoop is anders dan personenautoverkoop. Je hebt met andere partijen te maken. Waar een auto vrij makkelijk particulier te verkopen is, ligt dit bij een vrachtauto toch even wat anders.

Waar moet je zoal op letten als je een vrachtauto verkoopt?

De waarde van je vrachtauto

Als je jouw vrachtauto gaat verkopen moet je goed weten wat deze waard is. Bij truck verkopen gaat het om hogere bedragen dan bij een reguliere personenauto. Uitzonderingen daargelaten natuurlijk.

Truck verkopen is een specialisme. Je kunt het daarom overlaten aan een expert. Je kunt jouw vrachtauto laten taxeren. Dan heb je sowieso een realistische waarde op papier.

truck verkopen

Aan wie ga je verkopen

Bepaal voor jezelf aan wie je wilt verkopen. Heb je tijd en heb je zelf verstand van vrachtauto’s en de waarde goed bepaald? Dan kun je hem particulier gaan verkopen. Zoals gezegd kan het dan wat langer duren.

Ga je aan een bedrijf verkopen let dan op dat je de waarde wederom goed in beeld hebt. Dit bedrijf koopt jouw vrachtauto natuurlijk niet voor niks. Zij willen hier ook weer winst op maken. En als jij komt met de vrachtauto dan heb je handels technisch een minder sterke verkooppositie. Jij wilt er vanaf en het bedrijf hoeft niet per se te kopen.

Papieren

Als je jouw vrachtauto wilt verkopen check dan goed of je alle papieren op orde hebt. Zit alles erbij? Ook de onderhoudshistorie is van groot belang. Als je deze netjes op papier hebt kan dat een gunstig effect hebben op de verkoopprijs. Een sluitende onderhoudshistorie geeft een koper een zeker gevoel.

Heb je deze historie niet in beeld, dan kan dat voor een potentiele koper reden zijn af te haken of om aanzienlijk minder te bieden omdat hij niet goed weet wat de staat van de vrachtauto is.

Check de partij

Als je hem verkoopt aan een bedrijf/partij dan kan het geen kwaad om deze even te checken. Misschien is er via internet of de KVK informatie over te vinden. Pas op dat je niet opgelicht wordt of heel lang op je geld moet wachten.

Stel dus ook goede voorwaarden voor de betaling als je een prijs overeengekomen bent. Omdat het over grote bedragen gaat, kan de koper voorstellen om in termijnen te betalen.