Waarom is een rijschool verzekering nodig

In het geval van lesautos is het ook zeker het geval dat deze een verzekering nodig hebben,net als bij gewone personenwagens is dit verplicht. De rijschoolhouder zal in het geval van het afsluiten van zijn rijschool verzekering naar andere belangen kijken dan mensen die in een gewone personenauto rijden. Zo kun u denken aan bijvoorbeeld de eventuele leerlingen of mensen die stage komen lopen ook gedekt zullen zijn.

Wat zijn de verschillende soorten rijschool verzekeringen voor rijscholen

In Nederland is iedere burger die een auto bezit verplicht minimaal een WA verzekering af te sluiten. Wanneer wij over lesautos praten is het zeer verstandig dat wij voor deze ook een exta polis af sluiten omdat deze van nature meer risicos lopen. Een ongeluk zit in een klein hoekje met een lesauto en daarom is het prettig als deze goed verzekerd is. Het is dus verstandig uw lesauto als WA+ als rijschool verzekering, als deze al een aantal jaartjes is gebruik is. Bij relatief nieuwere lesautos is het aan te raden een allriks autorijschool verzekering af te sluiten, wat dat toch de meest geschikste autorijschool verzekering blijft in dat geval.

Welke verzekering past het best bij u rijschool

 Om te beginnen is het natuurlijk verstandig om bij de lesautos de traditionele verzekeringen af te sluiten. In sommige gevallen is een aanvullende verzekering aan te raden. Deze verzekeringen hebben niks met particulieren auto verzekeringen te maken. Een veel gebruikte verzekering is een schade verzekering of ook wel een SVI verzekering genoemd. Deze verzekering is erg belangrijk voor de leerlingen van de rijschool zelf of andere mee-rijdedene passagiers. Deze verzekering dekt alle exta kosten bij een ongeval, zoals bijvoorbeeld medische kosten. Een alternative optie dan die we net besproken hebben zou een ongevalenverzekering inzittneden zijn, ook wel een OVI genoemd. Deze verzekering wordt minder vaak gebruikt omdat u bij deze verzekering een vooraf besproken bedrag uitgekeerd zou krijgen mocht er in het ernstiste geval een overlijding of een permanente invadiliteit overblijven.